ČIJE INTERESE ZASTUPA SKUPŠTINA OPŠTINE VLASENICA?

Da Vlaseničani traže i dalje sve dostupne i legalne  načine da dođu do razgovora sa sopstvenim opštinskim vlastima, potvrđuje i pismo kojim se grupa građana obratila ovom organu, povodom Objekta za hemijsko-termički tretman otpadne plastike. Još jednom su zamolili nadležni organ da uvrsti u dnevni red, raspravu o  objekatu, koji bi nesumnjivo uticao i na njihove živote. U dnevni red pismo  nije uključeno. Koalicija koja je većinska i čini vlast, odbila je da se ovom pitanju raspravlja ali su opozicioni odbornici pročitali pismo na današnjoj sjednici. Reakcija je opet izostala! Još jednom je riječ građana Vlasenice ponižena i pogažena!

Podsjećamo predstavnike građana, one koji sede u opštinskim foteljama i čine vlast, na zakletvu koju su položili prihvatanjem odborničkih mandata :

„Zaklinjem se da ću povjerenu dužnost odbornika obavljati savjesno i odgovorno, da ću se pridržavati Ustava, zakona, Statuta opštine Vlasenica, Poslovnika Skupštine opštine, Kodeksa ponašanja odbornika Skupštine opštine i drugih akata ove Skupštine opštine, da ću se zalagati za zaštitu i unapređenje ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti naroda i građana i razvoja demokratije u najboljem javnom interesu svih građana opštine Vlasenica, te da ću odgovorno obavljati povjerene zadatke u cilju razvoja i napretka opštine Vlasenica, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.“

Podsjećamo i predsjednika skupštine, da funkcija koju obavlja nije funkcija predsjednika privatnog preduzeća a ni političke partije, već da je prihvatio odgovornost koja spaja rad načelnika i odbornika a SVE U SLUŽBI SVOJIH SUGRAĐANA.

Ovim putem, u ime grupe građana Vlasenice, molimo vlast da se urazumi i posluša glas sve većeg broja nezadovoljnih sugrađana. Jer ako ignorišu građansku inicijativu, poruke koje im isti ti građani šalju sa protesta, pismo koje im šalju, zbog koga su tu gdje jesu i čije interese zastupaju?

Nije lako izjasniti se o ovom pitanju, jer kako svojoj djeci i porodici, jednog dana objasniti da su bili za to da Vlasenicu uvrste u red onih koji su postali odlagalište otpada iz razvijenih zemalja!? Kako izaći pred svoje sugrađane znajući da su podržali postrojenje o čijem radu znaju vrlo malo, a u isto vrijeme se plaše njegovog mogućeg uticaja na sopstveno zdravlje? Podržavaju postrojenje od koga nemaju nikakvu korist, već samo moguću nepovratnu štetu!