APEL RUKOVODIOCIMA OPŠTINE VLASENICA

Nakon što smo se pokušali inicijativom i prijedlozima, mirnim javnim okupljanjem, pismom, obratiti opštinskoj instituciji, kao grupa građana želimo još jednim apelom da pokušamo pozvati na miran i civilizovan razgovor. Svi naši pokušaji su bili zakonski i legalni ali nisu naišli na razumjevanje.
Mi nismo neprijatelji svog grada a ni onih koji ga trenutno vode. Ako je neko nezadovoljan, ukazuje na potencijalnu štetu i grešku, s njim bi se trebalo razgovarati. Nezadovoljnih građana u Vlasenici je mnogo i mi nismo usamljeni u mišljenju da nam Objekat za preradu plastike nije potreban i da je Gornjem Zalukoviku, put prijeko potreban.
Riješenje nije izvesti policiju pred lokalno stanovništvo a ni zastrašivati ga pozivima na razgovor u policijsku stanicu ,,u svojstvu svjedoka”. Riješenje nije dijeliti ljude, jer ovdje odavno nije pitanje stranke, vjere i podjele. Narod se osjeća ugroženo po pitanju uvoza otpada i mnogih drugih problema. A podsjećamo i da svaki rukovodilac opštine, obavlja funkciju u službi svih građana, pa i onih nezadovoljnih.
Još jednom, molimo na razuman razgovor. U Gornjem Zalukoviku narod nije protiv gradnje Igrišta, kao što se niko nije bunio protiv Eco Plasta-a dok se nije pojavila ideja koja je uznemirila sve i o kojoj se niko građanima nije obratio. Ne može se i dalje ignorisati glas nezadovoljnog naroda.
Mještanima Gornjeg Zalukovika poručujemo da ostanu istrajni u svojim zahtjevima. Voda je najvrijedniji i najskuplji resurs u ovom vremenu a pitanje osnovne infrastrukture se u XXI vijeku ne smije više postavljati.
Rukovodioce opštine Vlasenica, molimo da ne ignorišu više svoje sugrađane. Miran razgovor može sve probleme da riješi.